JKU naisten Karhu-viestin voittoon

KV-2015

Jyväskylän Kenttäurheilijat voitti lauantaina Eurajoelta Poriin juostun 34,7 kilometriä pitkän viisiosuuksisen naisten Karhu-viestin ajalla 2.11.22. Joukkueessa juoksivat Tiina Föhr, Elina Heikkinen, Lotta Mäkinen, Katri Niemistö ja Mari Hyyppä. Turun Urheiluliitto sijoittui toiseksi häviten 29 sekuntia.

Nopeinta vauhtia ensimmäisellä osuudella (7,4 km) juoksivat Jyväskylän Tiina Föhr ja Turun Tiia Taipale. Ajat olivat 26.47 ja 26.48. Toisen osuuden (6,3 km) nopein oli Porin Kuntoilijattarien joukkueessa juossut suunnistaja Heidi Haapasalo ajalla 24.08.

Kolmannen osuuden (5,5 km) päästeli lujinta vauhtia Jyväskylän Kenttäurheilijoiden 14-vuotias Lotta Mäkinen. Hänen aikansa oli 21.31. Neljännen osuuden (6,3 km) paras oli Mäkisen seurakaveri Katri Niemistö ajalla 23.59.

Viimeisellä osuudella (9,2 km) kiireisin oli puolimaratonin kahden vuoden takainen Suomen mestari Turun Urheiluliiton Suvi Miettinen. Hän juoksi ankkuriosuuden aikaan 33.51. Miettinen otti Jyväskylää 55 sekuntia kiinni, mutta voitto jäi 29 sekunnin päähän.

Miesten kilpailun voittoa juhli Turun Urheiluliitto. JKU oli seurajoukkueiden sarjan kolmas. Joukkueessa juoksivat Matti Kärkkäinen, Dennis Rehnström, Miika Lehtinen, Jussi Eskola, Jussi Huuskonen, Samu Nerg ja Konsta Vilkman.

Rauman ja Porin välillä valtatie-8:n laidalla viiletti 224 joukkueessa yhteensä 1400 juoksijaa.