TÄRKEÄÄ INFOA SM-, AM- JA PM-KISOIHIN OSALLISTUVILLE

Ilmoittautuminen

Viestejä ja seuraotteluita lukuun ottamatta kaikkiin kilpailuihin ilmoittaudutaan itse kilpailukalenterin kautta, mikäli se kyseisen kilpailun kohdalla on mahdollista. Vaikka SM-, AM- ja pm-kisoihin ilmoittaudutaan itsenäisesti, maksaa seura ilmoittautumismaksut.

Majoituskäytännöistä
 • Seuran toimintakäsikirjan mukaan seura varaa ja maksaa yli 16-vuotiaiden SM-kisojen majoitukset kaikille ikäluokkansa A-luokan urheilijoille omaa kisaa/kisoja edeltäville öille.
 •  A-luokka voi olla tehtynä myös edellisenä vuonna (esim. kesällä 2015 kelpaa halli- ja kesäkauden 2014 tulokset) mistä tahansa virallisesta oman sarjan yu-lajista. Hallikisoihin ei ole määritetty luokkatuloksia, joten hallissakin käytetään kesän luokkatuloksia niissä lajeissa kuin se on mahdollista. Edellisenä vuonna nuoremmissakin sarjoissa tehty luokkatulos riittää, eli jos urheilija tekee esim. kesällä 2014 A-luokan tuloksen 15-sarjassa, maksetaan hänelle majoitus vuonna 2015 16-vuotiaiden sarjassa.
 • Majoitus maksetaan myös kaikille SM-viesteihin ja SM-maastojen joukkuekilpailuihin osallistuville, vaikka urheilijalla ei olisikaan A-luokan tulosta.
 • Seura varaa majoitustilaa myös 14-15-vuotiaiden SM-kisoihin, joita voi tiedustella valmennuspäälliköltä. Nämä majoitukset ovat kuitenkin omakustanteisia.
 • Alustavat majoitusvaraukset SM-kisoihin tehdään yleensä kuukausia etukäteen sillä oletuksella, että kaikki kisoihin lähtevät tulevat seuran varaamaan majoitukseen. Monilla SM-kisapaikkakunnilla hotellit ovat kisojen aikaan täynnä, eikä viime hetken varaukset enää onnistu.

HUOM! Ilmoita siis aina majoitustarpeestasi valmennuspäällikölle mahdollisimman aikaisin, mutta viimeistään ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoitus on tärkeää, koska viime tingassa ei ole aina mahdollista tehdä muutoksia varauksiin ilman kuluja. Myös tieto siitä jos et tarvitse majoitusta ja tiedät sen jos hyvissä ajoin (majoitut esim. sukulaisilla tai vastaavassa paikassa) on valmennuspäällikölle tärkeää tietoa.

Kyydit ja viralliset huoltajat
 • SM- ja aluemestarusviesteihin kuljetaan seuran linja-autolla, mutta muihin kisoihin pyritään järjestämään mahdollisimman paljon yhteiskyytejä. Jos siis tarvitset kyytiä SM- AM- tai pm-kisoihin tai olet menossa omalla autolla ja kyytiin mahtuu, kannattaa tässäkin asiassa olla yhteydessä valmennuspäällikköön.
 • Valmennuspäällikkö nimeää viralliset huoltajat SM- ja AM-kisoihin (valmennusryhmien valmentajat tai urheilijoiden henkilökohtaiset valmentajat). Virallisiksi huoltajiksi nimetään valmentajia, jotka osallistuvat urheilijoiden kyydityksiin ja muihin huoltotehtäviin ja hoitavat tarvittaessa myös muiden kuin oman urheilijan asioita. Pyritään siihen, että virallisten huoltajien kyytiin tulee mahdollisimman paljon urheilijoita ja kuljetaan täysillä autoilla.
 • Viralliselle huoltajalle maksetaan majoitus seuran varaamassa majoitustilassa (SM-kisat) ja matkakulut (SM-kisat ja Keski-Suomen ulkopuolella järjestettävät aluemestaruuskilpailut 0,25€/km).
 • Kalevan kisoissa matkakulut voidaan maksaa myös urheilijalle, jos hänen kyydissään kisoihin kulkee vähintään kaksi muuta urheilijaa ja huoltajien kyytiin ei mahdu.
 • Aikuisten tai nuorten sarjojen Keski-Suomen alueella järjestettävistä AM- tai pm-kisoista ei makseta matkakorvauksia.
SM-kisojen osanoton varmistukset
 • Jokainen urheilija huolehtii itse, että osanoton varmistus tehdään 90 min ennen aikatauluun merkattua lajin alkamisaikaa.
 • Varmistuksen voi tehdä myös valmentaja tai muu huoltaja urheilijan niin pyytäessä, mutta vastuu varmistuksesta on urheilijalla itsellään.
 • Jos varmistus myöhästyy, ei urheilija pääse kilpailemaan. SM-viesteissä valmentajat hoitavat varmistukset.
 Tulospisteet
Menu Title