Aikuisurheilijat ja junnut aloittivat SM-maastoviikonlopun menestyksellä

SM-maastoviikonloppu alkoi tänään hienolla JKU-menestyksellä. Vierumäellä järjestettävissä kisoissa oli vuorossa SAUL:n SM-maastot sekä Flying Finns -junnumaastot.

Päivän aloittaneet aikuisurheilijat saavuttivat kaksi mestaruutta. M40 sarjassa Jani Lakanen juoksi tiukassa kamppailussa voittoon kukistaen Kylmäkosken Veikkojen Teppo Syrjälän yhdellä sekunnilla. N45 sarjassa Mari Hyyppä oli ylivoimainen mestari yli minuutin marginaalilla seuraavaan. N35 sarjan Sonja Ilomäki ylsi viidenneksi, N40 sarjassa Katja Sorri juoksi kuudenneksi ja N45 Nina Lindén 11:nneksi. Miesten 35 sarjassa Harri Metsäranta oli myös 11:s ja Jani Hartonen M40 sarjassa 13:s.

N40 sarjassa JKU:n joukkue Hyyppä, Sorri ja Lindén otti hopeaa. M35 sarjan joukkuekisassa joukkue Metsäranta, Lakanen, Hartonen oli kolmas.

Flying Finns -junnumaastoissa JKU saavutti kolme joukkuemitalia.

P13 sarjassa Pyry Lahtinen oli seitsemäs. T13 sarjassa Kiia Paavola juoksi myös seitsemänneksi, Pauliina Pirinen 14:nneksi ja Minea Vertala 33:nneksi. Joukkuekilpailussa JKU oli toinen.

T12 sarjassa JKU:n joukkue otti hopeaa. Joukkueessa juoksivat Tea Konttinen (17:s), Saga Koppeli (26:s) ja Ellen Immonen (29:s).

Antto-Ville Heinonen oli P11 sarjan kahdeksas. T11 sarjassa Christine Kuusisto sijoittui yhdeksänneksi, Hilma Kunttu oli 12:s.

Kalle Tossavainen juoksi P10 sarjassa neljänneksi, Konsta Salminen oli kahdeksas, Lauri Lakanen kymmenes ja Väinö Harvia 19:s. Joukkuekisassa Tossavainen, Salminen ja Lakanen voitti kultaa. T10 sarjassa Pinja Heino oli 12:s.

P9 sarjassa Eemil Saari oli kuudes ja Erkka-Voitto Heinonen kahdeksas.

Kisat jatkuvat huomenna yleisen sarjan sekä 22-, 19- 17- ja 15- vuotiaiden kisoilla.