8 mitalin päivä SM-maastoissa

Vierumäen SM-maastoviikonloppu jatkui sunnuntaina hienoissa merkeissä JKU:laisittain. Päivän saldona oli 2 kultaa, 2 hopeaa ja 4 pronssia.

Miesten 12 kilometrillä Jaakko Niemisen hyvä kevätvire jatkui. SM-maantien pronssimies oli tällä kertaa viides. Voittoon juoksi SM-maantiejuoksun tapaan Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää. Roope Koskisen 14:s ja Matti Kärkkäisen 20:s sija toivat JKU:lle myös joukkuepronssia. Miika Takala oli kisan 27:s ja Markku Kalliokoski 29:s, Konsta Vilkman joutui keskeyttämään.

Miesten 4 kilometrillä Aleksi Niemelä oli 50:s ja  Dennis Rehnström 54:s.

Naisten 6 kilometrin kisassa JKU:sta nopeinta vauhtia piti Katri Niemistö sijoittuen 18:nneksi. Mari Hyyppä oli 34:s ja Pauliina Oksanen 36:s. Joukkuekilpailussa JKU sijoittui viidenneksi.

M19 sarjassa Otto Kaario oli mukana pronssitaistelussa ja sijoittui lopulta viidenneksi. Miika Lehtinen oli samassa sarjassa 15:s. M22 sarjan kuudella kilometrilla Jesper Sjöblom juoksi 19:nneksi.

N19 sarjassa JKU:n joukkue Heini Ikonen (16.), Veera Klemettinen (23.) ja Linda Leppikorpi (32.) otti hopeaa. Sarjan voittoon juoksi Suolahden Urhon Saija Seppä.

Eemil Helander toisti SM-maantiejuoksun temppunsa ja juoksi jälleen mestariksi M17 sarjassa. Voitto 4 km matkalla tuli reilulla 20 sekunnin erolla. Joukkukilpailussa Helander, Lassi Vaismaa (13.) ja Tuomas Seppänen (37.) otti pronssia. Valtteri Konttinen oli sarjan 57:s, Veikko Laari 83:s, Akseli Ruuth keskeytti.

N17 sarjassa Lotta Mäkinen taisteli neljänneksi, Inka Nurminen oli kahdeksas ja Nea Lilja 23:s. Joukkuekisassa JKU saavutti hopeaa. Tuuli Janhunen oli sarjan 47:s.

T15 sarjassa JKU:lla oli peräti seitsemän juoksijaa. Alisa Virtanen nappasi pronssia, Venla Saari oli 6:s ja Emma Rainio 8:s, samalla JKU voitti joukkuekultaa. Joukkuekisasta tuli myös pronssia kokoonpanolla Iiris Helander (13.), Varpu-Sofia Heinonen (21.), Emmi Pennanen (41.). Elsa Näpänkangas oli 66:s. P15 sarjassa Vilho Happonen oli 47:s ja Matias Romo 76:s.