8.3.14 Keski-Suomen Talvijuoksusarja 5/5

Keski-Suomen Talvijuoksusarjan 5. osakilpailu käytiin naistenpäivänä 50 juoksijan voimin. Maaliskuun testijuoksu toimi myös esikisana ennen 5.4. juostavaa virallista Kuokkalan Kirmaisua.

Keliltään epävakaisen aamun jälkeen lauantaipäivä muuttui verrattaen hyväksi kisakeliksi. Lähdön hetkellä puolen päivän aikaan mittari näytti +3 astetta, ja aamun räntäsade oli vaihtunut auringonpaisteeksi. Kolmen viikon takaiseen testijuoksuun verrattuna tiet olivat nyt täysin sulat. Ainoastaan raikas länsituuli (5 m/s) asetti juoksijoille omat haasteensa Hämeenpohjantien pitkällä suoralla.

Miesten 10 kilometrillä nähtiin jälleen tuttuja nimiä kärjessä: JKU:n Jaakko Nieminen tahditti kisaa viimekertaiseen malliin juosten ajan 32.37 (5km 16.13). Aika on Niemisen paras noteeraus testijuoksureitillä. Toisena maaliin saapui suunnistaja Topi Anjala (KOOVEE) ajassa 34.06 ja kolmanneksi ehti Keuruun Kisailijoiden Jyrki Ruohomäki ajassa 34.20. Maaliin tässä sarjassa juoksi 24 juoksijaa.

Naisten 10 km:n nopein oli Hippoksen Maratonkerhon Sirpa Hukari ajalla 43.53. Kisan toinen oli saman seuran Tanja Laine ajalla 48.16. Kolmas oli JKU:n Pirjo Karetie (56.19).

Miesten 5 kilometrin paras oli Jere Rossi (JoPo) ajalla 17.23. Kakkossijan otti JyPS:n Henrik Lievemaa ajalla 18.05. Toni Saari Laihian Lujasta oli kolmas (18.21).

Naisten 5 kilometrin kierroksen selvitti nopeiten Leena Pirkola (KaipVi) ajassa 20.57. Seuraavaksi sijoittuivat Veera Klemettinen (Suunta-Jyväskylä) ja Anne Kiljunen (Häjyt) ajoilla 21.28 ja 22.34.

TULOKSET

KUVIA

Keski-Suomen Talvijuoksusarja on saatu tältä keväältä päätökseensä, mutta maantiekausi sen sijaan jatkuu: JKU järjestää Talvijuoksusarjan reitillä virallisen Kuokkalan Kirmaisun LA 5.4. klo 12.

Matkoina ovat 10 km: M/N yleinen, M/N kuntosarja, M/N40, M/N50, 5 km: M/N60, M/N70 sekä 1 km: T/P12, TP14.

Ilmoittautumiset 3.4. mennessä Kilpailukalenterin kautta tai sähköpostitse toimisto(at)jku.fi.
Lisätietoa Kuokkalan Kirmaisusta löydät täältä.